Unner du deg selv glede i hverdagen? – Gjør det!

Glede i hverdagen kommer fra innsiden. Den er din egen og stammer fra deg. Det er derfor gleden handler om hvordan du velger å se på verden.

Her er noen tips for mer glede i hverdagen:

1. Gled deg over de små hendelsene.
hverdagsglede2«Mange bekker små skaper en stor å» heter det. Tillat deg selv glede over de små hverdagslige hendelsene som kan fremstå som selvfølgeligheter eller bagateller, og din verden vil fylles av glede og nytelse. Det fordrer bare at du åpner øynene for og blir oppmerksom på de små gode øyeblikkene, hver dag. Bruk sansene og let etter tilfredshet. Vær oppmerksom på dine relasjoner og de du møter. Den største av alle gleder er kanskje å gjøre andre og deg selv glade.

Ektepar på bryggen2. Gi deg selv tid til deg selv hver dag.
Alle burde ha minst 2 timer i døgnet, hvor de gjør akkurat det de selv ønsker å gjøre helt uten innflytelse fra andre. Gjerne sammen med andre men med en 100% selvstendig agenda. Finn det som gir deg ro, glede, trygghet og mening.

3. Ta ansvar for ditt eget liv.
Hvis noe ikke fungerer, endre det. Ingen gjør det for deg, og misnøye vil aldri skape hverdagsglede. Er det umulig å endre situasjonen så lær å leve med det. «Det er sjelden så ille at det ikke er godt for noe.» Kortversjonen av Frans av Assisis sinnsrobønn kan inspirere flere av oss: «Gi meg kraft til å godta det jeg ikke får gjort noe med, mot til å gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med – og visdom til å se forskjellen». Bruk energi på å skape gode forutsetninger for fremtiden fremfor å irritere seg over fortiden og ting som er umulig å påvirke.

Greatful4. Vær takknemlig for alt det gode i livet ditt.
I vårt velstandssamfunn er det lett å ta «det» for gitt. Det er litt synd egentlig. Ved å være bevisst på takknemmelighet vil vi få en bekreftelse for alt vi har å glede oss over, samtidig som vi åpner for å motta enda mer av det vi har godt av.

 

 

 

 

HverdagsgledeLivet er fantastisk. Gled deg, hver dag!

Dette innlegget ble publisert i Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.