Personlig utvikling

Personlig utvikling handler om å blomstre og utvikle seg som individ. En forutsetning er å være åpen for forandring og nettopp utvikling. Det handler mye om å gjøre erkjennelser på muligheter, ta ansvar for egen tilstand, definere hensiktsmessige målformuleringer, legge strategier og gjennomføre de prioriterte aktiviteten som vil lede til å nå personlige mål.

Personlig utvikling og begeistring er ikke noe du får, det er noe du skaper. Du kan ha begeistrede og inspirerende mennesker rundt deg, men i siste instans er det bare du som kan ta ansvar for egen forfatning/tilstand og begeistring. Mulighetene ligger ofte rett foran deg og det er opp til deg selv, og kun deg selv, å tilrettelegge for personlig utvikling. Det handler om å frigjøre det iboende potensialet og kraften vi alle har i oss.

Se for deg en bonde som utpå høsten klager over at hans avling uteblir. Naboen spør ham. ”Hvordan gjorde du såingen i våres?” ”Jeg sådde ingen ting jeg” var svaret. Et gammelt ordtak sier ”Som du sår – så blir din høst”. En bonde som sår om våren tilrettelegger for en god avling og høst. Sår han ikke? Nei da blir det ingen avling å høste inn. Slik er det for oss mennesker også. Ønsker vi personlig utvikling er det opp til oss selv å ”så” og tilrettelegge for en god ”høst”.

For å tilrettelegge for personlig utvikling er det smart å jobbe med selvfølelsen (følelse over bekreftet verdi – den jeg er – værekraft). Hvis du ikke har tro på deg selv, hvordan kan da andre ha tro på deg? Utvikle din trygget, ønsk mulighetene velkommen og ta eierskap og ansvar for din personlige utvikling. For å lykkes er det viktig å ta seg selv på alvor.

På denne siden finner du øvelser du kan benytte i din personlige utvikling. Bruk disse øvelsene som inspirasjon. Det finnes ingen fasit og du står fritt til selv å utforske hvilke metoder du selv er best tjent med. Vær ærlig med deg selv og erkjenn at ”Som du sår – så blir din høst”.

Det er aldri for sent – derimot kan det være på tide.

Lykke til

Måloppnåelse

Om å definere hensiktsmessige målsetninger og nå dem. Eksempelet tar utgangspunkt i «Nyttårsforsetter» og er like relevant hele året. Greia er å «tenke det ville det OG gjøre det».  Måloppnåelse

Motivasjonsøvelse.

Føler du selv at du fra tid til annen:

  • mangler motivasjon?
  • vet hva du bør gjøre for å nå målet ditt, men du unnlater allikevel å gjøre det?
  • trenger inspirasjon?
  • ønsker å ”få ut fingeren” og få det gjort?

Når du nå virkelig kjenner etter, synes du da det er på tide å gjøre noe med situasjonen?

Ok, da kan denne øvelsen være nyttig for deg. Motivasjonsøvelse

Under bloggarkivet finner du en rekke inspirerende artikler.