Slik kan du fremstå som en lederstjerne.

Som leder kan du være en lede(r)stjerne som gir inspirasjon og viser vei.

             Bildet er hentet fra https://pixabay.com/

Se for deg 3 julepakker som heter tydelig, rettferdig og fremtidsrettet. Hvilke verdier legger du i disse eskene?

Jeg påstår at enhver vellykket leder er tydelig, rettferdig og fremtidsrettet. Dette holder ikke tenker du kanskje? Nei, det gjør det ikke. Men de må være med alle 3 hvis du skal lykkes som leder. Det er opptil deg selv å forme innholdet og hvilke verdier du legger i de 3 julepakkene.

                     Bildet er hentet fra https://pixabay.com/

Vil du være en lederstjerne? Finessen er å skape din egen stil hvor du bruker de styrkene du har. Vil du transformeres fra leder til lederstjerne er utvikling av din genuine lederstil nøkkelen.

Hvilke verdier vil du legge i pakken «tydelig»? Hva er dine styrker i forhold til disse? Hvorfor velger du disse verdiene? Hvordan vil du benytte de nevnte verdiene for å oppnå mål sammen med dine medarbeidere?

Hvilke verdier vil du legge i pakken «rettferdig»? Hva er dine styrker i forhold til disse? Hvorfor velger du disse verdiene? Hvordan vil du benytte de nevnte verdiene for å oppnå mål sammen med dine medarbeidere?

Hvilke verdier vil du legge i pakken «fremtidsrettet»? Hva er dine styrker i forhold til disse? Hvorfor velger du disse verdiene? Hvordan vil du benytte de nevnte verdiene for å oppnå mål sammen med dine medarbeidere?

Hva anser du som dine 3 viktigste ferdigheter og egenskaper som leder?

Her er noen tips som kan hjelpe deg:

1 – Gjør erkjennelser på dine styrker og svakheter som leder. Bli enda bedre på det du har som styrker samtidig som du er bevisst på dine begrensninger.

2 – Ta bevisste valg og prioriter din ressursbruk og utvikling. Velger du å ikke velge, velger du å miste kontrollen. Det vil du vel ikke?

3 – Lær å kjenne dine medarbeidere. Vi mennesker er forskjellige og har forskjellige egenskaper og ferdigheter. «Se» og verdsett hverandre slik vi er. Spill hverandre gode og ta hverandre på fersken i å bidra til fellesskapet. Gi velfortjent og rettferdig ros og ris.

            Bildet er hentet fra https://pixabay.com/

4 – Ha som mål at alle skal fungere. Alle har forutsetninger for å trives og lykkes når de blir satt til oppgaver de har forutsetninger lykkes og trives med. Som nevnt er vi alle forskjellige og bør verdsettes for det. Ingen har dårlige evner, men noen har dårlige vaner. Som leder kan du inspirere, tillate og tilrettelegge for gode vaner.

5 – Deleger og tildel oppgavene til de som har best forutsetninger for å trives og lykkes med dem.

6 – Led deg selv og se til å ha det godt med deg selv. Skal du lykkes med andre må du lykkes med deg selv først.

7 – Synliggjør egen energi og begeistring. Begeistring er smittsomt og bedrer effektiviteten både for deg selv og medarbeiderne. Her kan du påvirke bedriftskulturen.

8 – De signalene du sender ut kommer ofte tilbake igjen til deg. Din attityde og din adferd blir mottatt og besvart av de rundt deg. Sørg for at de returnerer de signalene du forventer.

9 – Vær ærlig og rettferdig med deg selv og andre. Enhver som blir satt til oppgaver de mangler forutsetninger for å løse er best tjent med å få «slippe». Det finnes ideelle roller for alle. Finnes den ikke internt kan det vært på tide å se etter andre muligheter før man forvrenger eget selvbilde, selvfølelse og verdighet.

For en tid tilbake skrev jeg om begeistringsledelse og hevdet da at «Ledelse er å oppnå mål sammen med sine medarbeidere.» Her kan innholdet i julepakkene dine hjelpe deg å nå det du ønsker sammen med dine medarbeidere. Det er snakk om å ta valg du kan stå inne for. Dyrk frem arbeidsglede og begeistring og skap resultater sammen med medarbeiderne dine gjennom å være tydelig, rettferdig og fremtidsrettet. Tro meg, det virker.

Fyll julepakkene dine med det du selv anser som viktig for å fremstå som en tydelig, rettferdig og fremtidsrettet vegviser og lederstjerne.

Dette innlegget ble publisert i Ledelse. Bokmerk permalenken.