Å blinke eller ikke blinke?

Å blinke eller ikke blinke? Det er et viktig valg. Du kan redusere konflikter og misforståelser gjennom tydelig kommunikasjon.

Det er ditt eget ansvar å uttrykke dine synspunkter og valg for å bli forstått av dine omgivelser.

Du har kanskje førerkort for kjøretøy?

Som trafikant hjelper du både deg selv og medtrafikanter til å opprettholde flyt og trygghet gjennom tydelige signaler.

Kanskje du har glemt å bruke blinklys og skapt utrygge situasjoner i trafikken. Har du bannet over andre kjøretøy hvor føreren er komplett idiot og endret kjøremønster uten å bruke blinklys?

Det er viktig å gjøre seg forstått i trafikken? Trafikklys, blinklys og skilt fungerer etter internasjonale standarder. Det er derfor etablert aksepterte regelverk for å motta og gi informasjon om hvordan vi vil bevege oss i trafikkbildet.

En av mine ungdomsvenner hadde en litt «sliten» bil med blinklys som var små og nesten usynlige. En gang jeg satt på med ham holdt vi på å krasje med en bil når vi skulle skifte fil på motorvegen. «Obs», sa jeg «brukte du ikke blinklys eller så hun ikke blinklysene». «Jeg brukte dem ikke svarte han», «jeg blunka med øyet». «Hvordan skulle hun i den andre bilen se det?» spurte jeg. «Det burde hun da ha tenkt seg til». Han fleipet selvsagt og vi lo godt av hele greia.

Mange ulykker i trafikken oppstår på grunn av at trafikanter misforstår hverandre grunnet mangelfull kommunikasjon. Alt for mange trafikanter er fokusert på andre ting enn trafikken og ser på trafikkregler kun som gode forslag.

I det daglige, både på jobb og fritid, er det hensiktsmessig om andre skjønner hva vi mener og hvilke intensjoner vi har. Dessverre oppstår det ofte misforståelser og konflikter når vi er utydelige eller i verste fall er tause om det vi tenker.

Velg i stedet å være tydelig gjennom oppriktig beskrivelse av hva du mener, og fortell om dine intensjoner. Da blir livet enklere for både deg selv og de du omgås.

Jeg hjelper deg gjerne.

 

Dette innlegget ble publisert i Ledelse, Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.