This is not it – but it’s a part of it.

..eller på norsk. «Dette» er ikke løsningen, kun en del av den. Det er våre egenskaper, ferdigheter og forutsetninger jeg sikter til. Vi er forskjellige med forskjellige sammensetninger, forventninger og drivkrefter.

Her får du noen betraktninger og en modell til selvhjelp.

I våre dager er stressymptomer og mental ubalanse blitt «veldig populært». Det finnes sjelden entydige svar på hva som er problemet. Det finnes ingen fasit på løsningen heller. Vi er alle forskjellige og har derfor forskjellige forutsetninger i situasjoner vi møter i det daglige. Hver enkelts opplevelse av situasjonene man står i er helt «riktig» for vedkommende.

Gjør det enkelt og finn hva du har best forutsetninger for å lykkes med. Fokuser på dette når du og andre skaper forventninger til deg.

Noen vil ha det stille og rolig og et liv med små ambisjoner, kun en trivelig eksistens. Andre setter seg ambisiøse mål som krever engasjement og høyt aktivitetsnivå.
Noen liker fisk, andre kjøtt. For noen er sexlivet selve nøkkelen for balanse i livet, mens andre synes sex er en belastning som kun gjennomføres for å tilfredsstille noen andre. Noen liker å reise mens andre synes all fritid bør tilbringes hjemme i trygge omgivelser. Noen liker vin, andre øl. Noen liker høyreiste store partnere, mens andre liker de små nette. Smaken er som baken sier mange, den kan deles men ikke forenes.

Det finnes ingen fasit på hva som gir livskvalitet. Vi er alle forskjellige og selv med overflod av både informasjon og muligheter er det vårt eget ansvar å finne hva som er mest hensiktsmessig for vår egen tilstand og utvikling.

I dagens samfunn er det mange som vil påberope seg å ha svaret på folks egentlige problemer. Enhver helhet er sammensatt av mange små deler. Utfordringen for de fleste av oss er å finne hvilken del og metode som passer akkurat her og nå. Hva er jeg best tjent med? For å finne dette svaret er det viktig å gjøre erkjennelser på egen tilstand og egne utfordringer. Et puslespill kan legges på mange forskjellige måter og den ene rekkefølgen på montering er like god som en annen. Helheten blir den samme.

7 trinns modellen for personlig utvikling vil hjelpe deg til å gjøre vurderinger på hva du er best tjent med, og husk: ”this is not it, but it’s a part of it”.

7 trinn for personlig utvikling

Det er dine egne valg det kommer an på og hvordan din fremtid blir er det kun ett menneske som styrer over. Hvem synes du?

Dette innlegget ble publisert i Organisasjonsutvikling, Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.