Så enkelt er god Le Del Se.

Hva er god ledelse? 😏 Her finnes det utallige gode svar. Et enkelt svar er Le Del Se. Ledelse består av disse 3 enhetene. Gjør det enkelt og dyrk disse i det daglige så får du motiverte medarbeidere som både trives og lykkes i sin jobb👍.

Le:

God stemning og glede skapes gjennom å akseptere hverandre, respektere hverandre og kommunisere. Jeg kaller dette ARK. Hei hverandre frem👏. Se forskjellene som en styrke for å utfylle hverandre. Gi hverandre velfortjent både ros og ris. Skap en trygghet hvor det er lov å vise initiativ og det er lov å feile. «Failure is not the opposit of success. It is a part of success.» Dyrk frem arbeidsgleden gjennom kulturen. Her har du litt om kultur.

Er det lov å ha det gøy på jobb da? Javisst, da går alt så mye lettere✌.

Her har du info om arbeidsglede.

Del:

Delt glede er dobbel glede👩👱‍♂️. En leder som deler sine strategier om hva vi vil oppnå, hvorfor vi vil oppnå akkurat dette og hvordan vi vil oppnå det vil få medarbeidere med engasjement🤘.

Når vi vet hva vil oppnå og hvorfor, vil vi se mening i det vi gjør. Hvordan blir da enklere å forholde seg til. Gjennom å tildele oppgavene til de som har best forutsetninger for å trives og lykkes med dem skapes mestringsfølelsen. Opplevelsen av å ha det moro på jobben blir forankret. Mening, mestring og moro på jobben gir begeistring, engasjement og inntjening. Det er jo inntjeningen de fleste av oss lever av. Den blir et resultat av MMM. Å dele hverandres bidrag er en lønnsom lek💲.

Se: 

En god leder ser sine medarbeidere og verdsetter dem for sine ferdigheter, egenskaper og nytteverdien de bidrar med til fellesskapet. De aller fleste av oss får engasjement av anerkjennelse. Et lite klapp på skuldra, high five eller en kort kommentar om «godt jobbet» er ofte nok.  ROI står egentlig for Return On Investment. Jeg tror det er vel så viktig med Return On Involvement. En leder som ser 😎 sine medarbeidere og er engasjert i deres ve og vel vil skape vinnere. Hun/han vil også bli sett og verdsatt selv.

Bjørn Eidsvågs «Se meg» belyser dette på en flott måte: «Se meg, hør meg. Kom inn til meg og rør meg – kjære hør meg. Det er en meg her inne som famler rundt i blinde. Trå forsiktig inn og led meg, trøst meg, gled meg – men fremfor alt: Se meg.» 

Tenk hva du som leder vil få ut av dine medarbeidere bare ved å fokusere på Le, Del og Se 🗽!

Lykke til. Jeg hjelper deg gjerne.


Dette innlegget ble publisert i Ledelse. Bokmerk permalenken.