Slik kan du nå ditt Soria Moria slott!

Å realisere drømmer er fult mulig for den som har en dedikert drivkraft og «vil nok».

Husker du eventyret om Soria Moria Slott?

Gutten som grov i peisen og skapte seg en drøm om å få oppleve Soria Moria Slott som var så gildt og vakkert at ingen hadde sett noe liknende.

«Han gikk gjennom skog og dal og over fjerne fjell. Langt, langt borte så han noe lyse og glitre» het det i eventyret.

I eventyrenes fattige Norge var det gull og rikdom som lyste og glitret i det fjerne. I dag er de materielle behov i stor grad innfridd for de fleste av oss, og kanskje til og med ligger oss til last. Det er en annen type rikdom vi drømmer om, livskvalitet og livsglede. Hvor er ditt Soria Moria slott? Hvordan er det der mon tro? Hvordan tar du deg dit? Hva vil gi deg balanse i forhold til mening, mestring og moro? Hva ønsker du å balansere i ditt liv?

Noen drømmer skal alltid forbli drømmer. Det er nok inspirasjon i selve drømmen og kanskje urealistisk å oppfylle den. Andre drømmer er inspirasjon til å strekke seg mot nye mål. ”Å tenke det, ville det OG gjøre det.” Det er aldri for sent, dog kan det være på tide. Husk at det er du som bestemmer hva du vil oppnå selv om andre vil påvirke deg og forsøke å overtale deg.

«Du vestenvind! du vestenvind! kan du si meg veien til Soria Moria slott? Her er én som skal dit.»

I eventyret Soria Moria møtte den søkende gutten troll og andre vanskeligheter. Hans oppriktige vilje om å nå målet, Soria Moria, ga ham både styrke, mot og visdom til å overvinne de vanskelighetene han møtte på veien. Vel fremme i Soria Moria vant han jo den vakreste prinsessen også. Å nå mål vi setter oss gir ofte synergi og drar med seg andre verdifulle velfortjente gevinster.

Det er opp til deg selv å forme din egen fremtid gjennom å definere ditt eget Soria Moria og gjennomføre formålstjenelige aktiviteter for å nå målet.

Tenk deg at du sitter på gamlehjemmet i en gyngestol og filosoferer over hva du har gjort og hva du ikke har gjort, hva du har oppnådd og hva du ikke har oppnådd. ”Å angre på ting du har gjort er kanskje bedre enn å angre på ting du ikke har gjort”. Hva om jeg hadde …?

Kanskje handler det bare om å våge spranget.

Når våger du?

Jeg hjelper deg gjerne.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.