Jesus og Julenissen

Vi mennesker er forskjellige og vår egen opplevelse er selvsagt sann for hver og en av oss. Våre opplevelser farges av våre holdninger og forventninger. Hvordan vi møter hverandre, opplever hverandre og respekterer hverandre kan vi påvirke selv ved å fokusere på de positive bidragene vi byr på. Her kommer en historie som poengterer akkurat dette:

Det var rett etter Jul. Både Jesus og Julenissen hadde gjennomført sine sedvanlige ritualer under Julefeiringen og var både tilfreds og slitne. De pleide å møte hverandre etter julehøytiden for å dele erfaringer og inspirasjon. For å bryte mønstrene pleide de å leke litt med å spille poker, sjakk og bryte håndbakk.

Det var slik de satt og hygget seg ved innfartsåren til en by i Norge da en mann stoppet sin bil og tiltalte dem: «Hei, hvordan er folkene i den byen jeg nå kommer til?» Jesus og Julenissen tittet på hverandre. Vel sa Julenissen: «Hvordan opplevde du folkene i den byen du kommer fra?». «Æsj, de var faktisk ufyselige. De var gjerrige, ustelt, hadde dårlig humør og var negative til det meste. Så fort jeg sa noe kjeftet de på meg og de skjønte lite av hva som skulle til for å glede andre». Jesus så på ham med forundring og sa. «Mitt barn, du vil snart oppleve at slik er menneskene i den byen du kommer til også».

Mannen satte seg irritert i bilen sin og kjørte videre mens Jesus og Julenissen fortsatte med sitt.

Litt senere dukket det opp en ny mann i en bil som stoppet og stilte det samme spørsmålet som den forrige. : «Hei, hvordan er folkene i den byen jeg nå kommer til?» Jesus og Julenissen tittet på hverandre. Vel sa Julenissen: «Hvordan opplevde du folkene i den byen du kommer fra?». «Ja du, de var meget hyggelige. De var gavmilde, velstelt, hadde godt humør og var positive til det meste. Så fort jeg sa noe ble de engasjert i meg og mitt og gjorde hva de kunne for at jeg skulle både trives og lykkes». Jesus så på ham med beundring og sa. «Mitt barn, du vil snart oppleve at slik er menneskene i den byen du kommer til også».

Mannen satte seg forventningsfull i bilen sin og kjørte videre mens Jesus og Julenissen fortsatte med sitt.

Du velger i stor grad selv hvordan dine opplevelser og relasjoner blir i det nye året.

 

Jeg ønsker deg et fornøyelig nytt år preget av inspirasjon, utvikling, trygghet og glede.

 

Dette innlegget ble publisert i Ledelse, Organisasjonsutvikling, Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.