Kunsten å vedlikeholde og utvikle din indre flamme

Din indre glød representerer en lidenskap for noe, en drivkraft som fører deg fremover. Det prates ofte i dag om folk som «brenner ut» eller at noen må bli «tent». Begge begrepene er koblet til intensiteten av den indre flammen.

Det er når du virkelig bestemmer deg for å oppnå noe, og dedikerer deg helhjertet, som «det» skjer. Din indre flamme får gode forutsetninger. Når beslutninger kommer fra ditt innerste vesen, og er fattet med total dedikasjon skapes det gode forutsetninger i kroppen for flammene til å brenne. Det er da det føles både riktig og enkelt.

En flamme på et bål eller i en peis må ha både oksygen og god ved for å brenne. Med for lite oksygen kveles flammene og når veden er brent opp slukker flammene. Flammer må overvåkes og gis påfyll av oksygen og ved etter behov. Du har sikkert selv opplevd frustrasjon over et bål eller en peis som har sluknet i løpet av svært kort tid når du fokuserte på noe annet.

Tilstedeværelse i eget «nå» er vanskelig for mange. Det er fort gjort at premisser blir lagt av andre eller at man lager egne «må-oppgaver» som tar all energi. Negativt stress blir ofte et belastende resultat. Den indre flammen brenner kraftig en kort stund for så å slukne fordi ingen var oppmerksomme nok til å gi gode forutsetninger. Tar du derimot tak i det som virkelig betyr noe for deg vil gnisten utvikle seg til et vakkert bål av flammer. Gjennom bevisste valg og påpasselig tilførsel av oksygen og ved, har du en varig berikelse gjennom den indre flammen. Det er du selv som skaper forutsetningene for din egne indre flamme.

Se dine mål som veden og dine aktiviteter som oksygen. 3 spørsmål som skaper god forutsetninger for din indre flamme:

Hva er viktig i ditt liv?
Mangler du bevissthet på dette er du sannsynligvis forvirret og føler at du mangler noe. Kanskje opplever du å være litt ulykkelig. De valgene du har gjort har ført deg dit du er i dag og de valgene du gjør akkurat nå skaper din fremtid. Uansett hvilket utgangspunkt du har er det mulig å gjøre bevisste prioriteringer. Dine valg må du stå for selv og dine valg er bare dine. Er du ærlig med deg selv og prioriterer etter hva du selv er best tjent med (selvsagt uten å gå over lik) vil både du selv og de du bryr deg om få det bedre. Gjør erkjennelser på hva som er viktigst for deg og hvorfor akkurat dette er viktigst.

Hva er du takknemlig for?
Mange av oss håper og tror at lykken og alskens herligheter venter rett rundt hjørnet. Realiteten er at om du mangler takknemlighet for det du allerede har vil du gå glipp av mye av det du strever etter. Skriv ned hva du er mest takknemlig for og hva som gjør deg oppriktig glad. Hvorfor er du takknemlig for akkurat dette? Kjenn og anerkjenne hva du er takknemlig for akkurat NÅ. Det er nemlig nå som gjelder akkurat nå.

Hva ønsker du deg mest av alt og hva hindrer deg i å oppnå det?
Fokuser på hva du ønsker å oppnå. Hvorfor ønsker du å oppnå dette og hvilket resultat vil det gi deg? Sett deg realistiske mål og vær 100% ærlig med deg selv. Du har sikkert, som alle andre, utsatt eller unnlatt de viktige aktivitetene som du innerst inne visste var en forutsetning for å oppnå det du ønsket. Ønsket bleknet over tid og du fikk aldri oppleve den berikelsen du så inderlig hadde ønsket deg. Det finnes 1000 dårlige unnskyldninger og du kan velge hvilke av disse du selv vil. Eller du kan velge å strekke deg mot det du ønsker å oppnå. Hvis du mislykkes vil du garantert vokse på at du gjorde ditt beste.

Du vet selvsagt at du vil møte hinder du må overvinne underveis. Å nå et ønsket mål er å mestre problemer utenfor komforsonen og oppnå den ultimate gleden når du når målet og får nyte godt av resultatet. Kall det gjerne gevinstrealisering.

Kun du selv kan overvåke din indre flamme og gi tilførsel av ved og oksygen.
Lykke til med å skape gode forutsetninger for DIN indre flamme.

Dette innlegget ble publisert i Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.