Nyttårsforsetter eller personlige målsetninger for det nye året?

Godt nytt år!

Hvilke målsetninger har du for det nye året?

Har du «målsetninger» eller «forsetter»? Forsetter er for mange noe som raskt går av moten i midten av januar. Kall det gjerne forsett hvis du er standhaftig nok til å innfri forventninger og gjennomføre prioriterte målrettede aktiviteter.

Gjør en erkjennelse på din situasjon, ta eierskap og ansvar for egen utvikling, definer hensiktsmessig målformulering, legg strategi og gjennomfør nødvendige aktiviteter.

NB! Kanskje du erkjenner at du har det bra akkurat slik du har det og at dine forventninger for fremtiden er innen rekkevidde uten å sette i gang strategiske prosesser. Kos deg.

Personlig utvikling

Å sette seg mål, og nå dem, er ofte lettere sagt enn gjort. Mange av oss mister fokus på grunn av at vi mangler en god definisjon av hva vår målsetning egentlig er. Ofte beskriver vi målsetningen som en aktivitet. For eksempel «jeg skal begynne å trene». Dette beskriver en aktivitet. Resultatet av denne aktiviteten er at «jeg er i god fysisk form», som er en god målformulering. Et mål er et ønsket resultat og bør formuleres som en tilstand i stedet for en aktivitet. Det er mange aktiviteter som kan gjennomføres for å lede til det oppsatte målet (kall det gjerne målbilde). Se om du kan finne eksempler på aktiviteter som kan føre til en tilstand som dekker en god målformulering.

Lag realistiske delmål som gir deg mestringsfølelse og inspirerer til videre fremdrift. Vær så konkret og tydelig du kan. Bruk «vil» og «er» i stedet for «bør», «skal og «prøve». 

Velg noe som er viktig for deg og konkretiser maks to personlige målsetninger om gangen. Det vil hjelpe deg til å holde fokus. Når du har nådd målet ditt vil du oppleve at dette innebærer flere synergieffekter på andre problemstillinger i livet ditt. Du har startet en god sirkel og har gode forutsetninger for å ta tak i nye hensiktsmessige målsetninger.

Besvar disse 6 spørsmålene, så er du på god vei:

  1. Hva anser du er ditt største behov som du ønsker å innfri nå for tiden? 
  2. Hvorfor er dette viktigst?
  3. Hvordan kan du innfri dette behovet?
  4. Hva vil det føre til å innfri behovet?
  5. Hvor sterkt ønsker du dette?
  6. Hvem vil det ha betydning for?

Husk at det finnes 1000 dårlige unnskyldninger for å utsette eller sabotere denne prosessen. Disse parerer du selvsagt fordi du ønsker forbedring i livet ditt, ikke sant? Spør deg selv underveis (kanskje et daglig spørsmål):

«Hva er jeg best tjent med på sikt?»

«Gi meg styrke til å godta det jeg ikke får gjort noe med, mot til å gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med – og visdom til å se forskjellen» Frans av Assissis

Hva venter du på?

Her finner du en øvelse som kan hjelpe deg å nå dine personlige mål for det nye året.

Ønsker du kontakt? Trykk her

 

Dette innlegget ble publisert i Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.