Vi blir gode på det vi trener på.

Uansett hva vi vil oppnå, er gode forberedelser viktig. Konkurranser for idrettsutøvere, forretningsmøter, arbeidsoppgaver, praktiske utfordringer, samtaler mellom relasjoner og personlige utfordringer blir bedre opplevelser hvis de er godt forberedt og trent på. Dette gjelder både store og små målsetninger.

 

«Hvorfor skal jeg trene? Jeg spiller jo kamper hver dag». Både ledere og medarbeidere lar dette utsagnet stå som en unnskyldning til å utelate treningen. Også i privat sammenheng er det lett å finne «gode» unnskyldninger for å holde motivasjonen nede.

Hva om idrettsutøvere hadde samme innstilling? Ville de da levere toppresultater og kunne yte sitt beste?

Hvorfor trener idrettsutøvere i det hele tatt? Jo, fordi de ønsker å bli bedre. Selv de som er verdens beste trener systematisk for å utvikle seg videre.

Det burde vi alle gjøre. Både fysisk og psykisk helse er viktig for å oppnå ønskede resultat. Kun et fåtall mennesker har målsetninger om å være toppidrettsutøvere. Derimot burde de fleste av oss ha målsetninger om å oppnå prestasjoner utfra egne forutsetninger.
Ingen har påstått at det er enkelt å oppnå topprestasjoner og målsetninger. Derimot kan det være verdt strevet. Det vanskeligste for mange er å bestemme seg helt. «Jeg tror det blir slitsomt, så jeg venter til i morgen eller neste uke. Over nyttår kan jeg starte».

Hørt det før? Da vil du ikke nok.

Det er aldri for sent, men det kan være på tide – nå.


Mange har tilegnet seg selvtillit nok til å mene at de er ferdig utlært. Da er det en fare for at de har startet eget forfall. Det er en utbredt livsløgn å tro at vi kan leve på gamle meritter. Før eller siden kommer sannheten i fatt en og da kan det være vanskelig å ta igjen det tapte.

Vi lever i en verden med hurtig endring og ingen har rom til å sovne i timen. Det blir viktigere og viktigere å ta innover seg at «det er meg det kommer an på». Ingen kan gjøre det for meg. Derfor er det smart å starte treningen straks vi ser nødvendigheten av det. Da vil mulighetene åpenbare seg. I tillegg til å begrense eget forfall kan trening åpne nye perspektiver gjennom økt innsikt og selvfølelse. Den gode sirkelen har startet og nye resultat og målsetninger blir overkommelige.

Det gir mening, mestring og moro.

Lykke til.

Dette innlegget ble publisert i Ledelse, Personlig utvikling. Bokmerk permalenken.